Gå til sidens indhold

Få hjælp til de årlige lønforhandlinger

Begynd i god tid forberedelsen til din næste lønforhandling.

Penge_ny.jpg
En lønforhandling er en proces, der begynder længe før, du sidder over for chefen og skal argumentere for, hvorfor du skal have mere i løn. Du gør derfor dig selv en stor tjeneste ved at begynde forberedelsen til din næste lønforhandling i god tid. Det kan ADO hjælpe dig med.
 
Inden lønforhandlingen er det først og fremmest vigtigt, at du har tjek på din løn. ADO kan hjælpe dig med at tjekke din lønseddel og se efter, om der fx bliver indbetalt det rigtige beløb til pension, ferie og diverse tillæg.
 
Som medlem af ADO har du fri adgang til lønstatistikken for privatansatte samt løntabellerne for offentligt ansatte. Hver især er de et godt redskab til at blive sikker på din markedsværdi. Når du ved, hvad du er værd, og hvad andre med samme baggrund som dig får i løn, er du meget bedre stillet til en kommende lønforhandling.

Forhandling i den private sektor

Hvis du er ansat dyrlæge i klinisk praksis, er området styret af aftalen mellem DA og ADO.

Hvis du er ansat på en individuel kontrakt, er det dig selv, der skal forhandle med arbejdsgiveren

Du velkommen til at tage kontakt til sekretariatets konsulenter, hvis du har brug for sparring til lønforhandlingen. Med et stort kendskab til privatansatte dyrlægers lønniveau har konsulenterne et solidt grundlag for at hjælpe dig med at sætte et realistisk mål og finde argumenterne for, at du skal have mere i løn. 

Læs mere om lønforhandling inden for privatområdet

Link til lønstatistikkerne på privatområdet

Samme sted finder du en oversigt med pejlemærker i lønforhandlingerne på det private forhandlingsområde. Her oplyses prognoser for lønstigninger, prisskøn og ledighed for nuværende og kommende år, som du kan bruge, når du skal forhandle din løn. Fra siden kan du klikke dig videre til løntabellerne for offentligt ansatte.

Forhandling i den offentlige sektor

For ansatte i det offentlige vil det være tillidsrepræsentanten, der forhandler din løn. Hvis der ikke er en tillidsrepræsentant, er det ADO, der forhandler din løn, men det sker i tæt dialog med dig. I dialog med dig udvikler vi kravene og skaber argumenterne. ADO forhandler med arbejdsgiveren, men der bliver først indgået aftale, når du har accepteret den.

Størstedelen af forhandlingerne foregår via e-mail og telefon, men hvis det går i hårdknude, eller der er særlige vanskelige forhandlingsvilkår, kommer ADOs forhandlingskonsulent ud på arbejdspladsen.

Læs mere om lønforhandling i staten

Link til løntabeller