Gå til sidens indhold

Antibiotikaforbrug: Godt at det går den rigtige vej

Det er glædeligt, at antibiotikaforbruget er faldet. Det er et resultat af samarbejdet mellem dyrlæger og landmænd og viser, at den forebyggende indsats virker.

_C6A2430.jpg

Sådan siger Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening, som en kommentar til tal fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at total set er antibiotikaforbruget per gris faldet med 5,3 procent, når man sammenligner antallet af doser anvendt i 2018 med 2017.

- Den udvikling er vi i Dyrlægeforeningen glade for. Vores holdning til antibiotika er fortsat, at man skal bruge "så lidt som muligt og så meget som nødvendigt". Det opnår vi ved et ansvarligt antibiotikaforbrug og forebyggelse frem for behandling.

- Vi fortsætter det gode arbejde i 2019. Vi håber, at vi med fælles hjælp kan få forbruget endnu længere ned. Dyrlægerne har en central rolle som landmændenes sparringspartner i det forebyggende arbejde i besætningerne. Ikke mindst når det kommer til uddannelse af staldpersonale fx i forhold til overvågning af dyrene i besætningen, sådan at syge dyr findes, vurderes og håndteres i henhold til deres sygdom. Det er derfor vigtigt, at der er fokus på diagnostik og sundhedsrådgivning, siger Carsten Jensen.

Til sommer kommer det nye Veterinærmedicinske Råd med anbefalinger til kommende reduktionsmål for antibiotikaforbruget.