Gå til sidens indhold

DDD: Årsagerne skal klarlægge

​- Det er vigtigt at få undersøgt, hvad årsagerne er, når grise dør eller bliver aflivet på et samlested.

 

Det siger formand for Dyrlægeforeningen, Carsten Jensen som en kommentar til den kritik Dyrenes Beskyttelse har rejst af dyretransporter med grise og Fødevarestyrelsens kontrol.

– Hvis der er tale om grise, der ikke var transportegnede fra besætningen, skal der selvfølgelig sanktioneres! Det er ekstremt vigtigt, at kontrolsystemet er indrettet, så det understøtter, at ikke-transportegnede grise bliver opdaget, før de forlader samlestedet. Men ligeså væsentligt er fokus på uddannelse af staldpersonale og chauffører i at vurdere dyrenes transportegnethed, så ingen dyr tages med, der ikke er egnede til den påtænkte transport. Her har både landbrugserhvervet og transportbranchen en stor opgave! Men også praktiserende dyrlæger har en opgave i at medvirke til uddannelse af staldpersonalet, siger Carsten Jensen.  

Den Danske Dyrlægeforening er i færd med at undersøge, hvordan embedsdyrlægerne opfatter kontrolopgaverne og deres arbejdsbetingelser, så DDD kan bidrage bedst muligt til implementeringen af den politiske aftale om revideringen af kontrollen på transportområdet.