Information om dyrlægen
Danske dyrlæger uddannes på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet (KU SUND)
Efter endt kandidatuddannelse og opnået autorisation som dyrlæge spredes nybagte cand.med.vet'er ud over landet med fælles viden i bagagen.
Læs mere om veterinæruddannelsen og dyrlægens beskæftigelse
Der er mange typer af dyreklinikker
Dyrlægen, der beskæftiger sig med familie- og hobbydyr, kan arbejde i mange forskellige former for praksis.
Blandet praksis
I en såkaldt blandet praksis arbejder dyrlæger med produktionsdyr som kvæg og grise - samt familie- og hobbydyr som hest, hund og kat samt mindre smådyr. Alle dyrlæger, både den kørende praksis og den mere stationære, kan være samlet under ét tag - eller klinikken for familiedyrene kan ligge i tilknytning til landpraksis som en selvstændig enhed.
Dyreklinikker og dyrehospitaler
På dyreklinikken beskæftiger man sig udelukkende med familiedyr som hund, kat og mindre dyr som gnavere samt i visse tilfælde også eksotiske hobbydyr. Denne form for praksis findes oftest i forbindelse med lidt større byer - og i Storkøbenhavn alene findes der over 75 dyreklinikker.
Dyrehospitalet er ofte en lidt større arbejdsplads, hvor der er mulighed for at indlægge syge eller tilskadekomne dyr gennem længere tid.
Henvisningsklinikker og dyrehospitaler
Alle dyrlæger har den samme grunduddannelse og kan senere vælge at videreuddanne sig indenfor specifikke faglige områder. Over hele landet findes henvisningsklinikker og dyrehospitaler, hvor dyrlæger beskæftiger sig indgående med diagnosticering og behandling af sygdomme indenfor interesseområderne.
Din dyrlæge kan vælge at henvise dig og dit familiedyr til en sådan klinik eller et dyrehospital, hvor de besidder en specifik viden indenfor et fagområde. Brug også funktionen Find dyrlæge.
Din dyrlæge foretager ofte de indledende undersøgelser, og resultaterne af disse formidles til henvisningsklinikken. Efterbehandling og den videre kommunikation om forløbet foregår hos din egen dyrlæge.