Federation of Veterinarians of Europe
FVE er sammenslutningen af dyrlæger i Europa og fungerer som en paraplyorganisation for veterinære organisationer fra i alt 39 europæiske lande.
Den Danske Dyrlægeforening er medlem af FVE, der er en vigtig stemme i lovgivningsprocessen i EU-Kommissionen og i Europa-Parlamentet. FVE varetager alle europæiske dyrlægers interesser ved at påvirke den politiske beslutningsproces på følgende områder: Dyrs sundhed og velfærd, lægemidler, folkesundhed og fødevaresikkerhed, den veterinære profession, samt dyrlægers uddannelse og efteruddannelse.
FVE styres af en bestyrelse, der er udpeget af medlemsorganisationerne via organisationens generalforsamling. Bestyrelsen består af fire medlemmer og en formand. Bestyrelsen kan nedsætte arbejdsgrupper med eksperter til støtte i politikudviklingen, fx Working Group on Animal Welfare og Working Group on Food Safety. Arbejdsgrupperne medvirker til at udarbejde politikpapirer, som der stemmes om ved de halvårlige generalforsamlinger i FVE. De vedtagne politikpapirer danner grundlag for FVE’s lobbyarbejde overfor EU-institutionerne.
Sektioner i FVE
En stor del af arbejdet i FVE foregår i organisationens 4 sektioner, der tilsammen repræsenterer fire arbejdsområder inden for dyrlægeprofessionen. DDD har medlemmer repræsenteret i alle fire sektioner.
Repræsentanter (de delegerede) er udpeget af hovedbestyrelsen og består af fire delegerede og DDD’s formand – de udgør tilsammen Hovedbestyrelsens Internationale Udvalg - se repræsentanterne her
-
EASVO - European Association of State Veterinary Officers
Organisationsarbejdet er koncentreret om de emner, der vedrører administrativt ansatte dyrlæger, herunder transport, dyrevelfærd, sygdomsbekæmpelse, medicinanvendelse, attestation, efteruddannelse, akkreditering, privatisering af den officielle kontrol, godkendelse af dyrlæger og specialistuddanelser mv.
-
EVERI - European Veterinarians in Education, Research and Industry
EVERI er en trebenet organisation, hvor der arbejdes med alle emner inden for undervisning, forskning og dyrlægers virke i industrien. Arbejdet er koncentreret om at sikre bedst mulige kvalifikationer for dyrlæger gennem sikring af optimal uddannelse både under og efter dyrlægestudiet. Arbejdet i EVERI inkluderer bl.a. VETCEE (sikring af ensrettet efteruddannelse af dyrlæger) og EMS (udveksling og specialisering af dyrlægestuderende fx inden for fiskesygdomme og forsøgsdyrsvidenskab mv.).
-
UEVH - Hygienists and Public Health Veterinarians
Arbejdet i UEVH er bl.a. at fremme dyrlægens rolle i hele fødekæden fra jord til bord. Dette gøres blandt andet ved at påvirke EU-lovgivningen i Bruxelles med faglige argumenter for, hvorfor dyrlæger skal udføre bestemte opgaver.
-
UEVP - Union of European Veterinary Practitioners
UEVP arbejder med alle de forhold, der gør sig gældende for dyrlæger i praksis. Det gælder fx forholdene for at opnå og vedligeholde autorisation samt efter- og videreuddannelse. UEVP beskæftiger sig ligeledes med forhold om medicin, medicinhåndtering, medicinresistens, medicinsalg og forhold om sundhedsrådgivningsprogrammer og dyrevelfærd. Europaparlamentets arbejde med Animal Health Law giver også arbejde i UEVP.